Wasmandgigant.nl - Alles voor wassen, drogen & strijken
Slim shoppen Vergelijk & bestel
Wasmanden
24-06-2016

Verschillende soorten strijkijzers

Droogstrijkijzer

Een droogstrijkijzer is de meest eenvoudige soort van strijkijzers. Deze is enkel voorzien van een strijkzool die verwarmd wordt. Tip: Met een droogstrijkijzer kun je het beste de kleding voor het strijken even een beetje vochtig maken, dit om beter te kunnen strijken.

Stoomstrijkijzer

De meest bekende soort strijkijzer. Een stoomstrijkijzer is in principe hetzelfde als een droogstrijkijzer, maar dan met gaatjes in de zool waar stoom uit komt. Een stoomstrijkijzer heeft een klein ingebouwde tankje waar het water in kan. Het water uit de tank wordt verwarmd zodat er stoom uit de gaatjes van de zool komt. Hierdoor kun je makkelijker strijken en hoef je droge kleding dus niet eerst vochtig te maken.

Stoomgenerator

De stoomgenerator is de meest professionele van de 3 soorten strijkijzers. Stoomgeneratoren zijn voorzien van een grote tank waar water in gaat. Deze zit los van het strijkijzer en is alleen verbonden d.m.v. een slangetje. Zo geeft de stoomgenerator meer stoom af en wordt het strijken nog veel eenvoudiger. Maak vouwen en kreuken verleden tijd met weinig tot geen moeite! Qua formaat is een stoomgenerator een stuk groter dan een regulier strijkijzer. Hou hier rekening mee wanneer u een stoomgenerator wilt aanschaffen. O.a. Philips, Tefal en Laurastar bieden een mooi assortiment stoomgeneratoren aan.

 

 

Strijkijzer
Strijkijzer
Strijkijzer
Strijkijzer

Strijkijzers

Strijkijzers

 

 

 

[profiler]
Memory usage: real: 21495808, emalloc: 14393280
Code ProfilerTimeCntEmallocRealMem