Wasmandgigant.nl - Alles voor wassen, drogen & strijken
Slim shoppen Vergelijk & bestel
Wasmanden
09-05-2017

Hoe maak je een strijkijzer schoon?

Strijkijzer schoonmaken

Na verloop van tijd is het goed dat je een strijkijzer een schoonmaak beurt geeft. Het kan zijn door de stoom die uit een strijkijzer komt kalk gaat ontwikkelen bij de gaatjes van strijkijzerzool. Wanneer je hier op tijd bij bent, kun je dit makkelijk schoonmaken. Wanneer jij je stoomstrijkijzer wilt gaan ontkalken is het belangrijk eerst de gebruiksaanwijzing te controleren. Sommige delen van een strijkijzer mogen namelijk niet in contact komen met azijn. Vaak gaat het om de volgende delen, het bakje, stick of cartridge. Wanneer dit erin staat kun je de volgende tip voor het ontkalken van je strijkijzer beter niet gebruiken, je strijkijzer heeft dan al een ontkalkingssysteem.

 

Ontkalken van je stoomstrijkijzer

Als dit niet het geval is dan meng je 1 kopje water met 1 kopje azijn. Voeg dit toe in je stoomstrijkijzer. Verwarm het strijkijzer en laat het stoom een paar keer door de strijkijzerzool gaan. Vervolgens laat je het mengsel inwerken en wacht je minimaal een half uur. Vervang het mengsel daarna met schoon water en spoel zo het apparaat door.

 

Je kunt dit proces zo lang mogelijk uitstellen door bijvoorbeeld gedestilleerd water aan te schaffen, hier zit namelijk weinig kalkvorming in. Nou is het water in Nederland over het algemeen niet zo hard als in andere delen van Europa, maar toch ook in Nederland zit er verschil in.

 

Voetzool van je strijkijzer schoonmaken

Heb je last van vlekken op je strijkijzerzool? Hier vind je 2 tips om het schoon te maken. De eerste is verwarm je strijkijzer op stand 2. Wrijf een witte kaars een aantal keren over de vlekken. Strijk het ijzer daarna over keukenpapier net zolang de vlekken zijn verdwenen. De volgende is, plaats het ijzer op een doek die je met schoonmaak azijn hebt behandeld. Laat hem hier weer een half uur op staan, daarna kun je met een vochtige doek de vlekken er zo afpoetsen.

 

 

[profiler]
Memory usage: real: 15728640, emalloc: 14467192
Code ProfilerTimeCntEmallocRealMem